Saga

Hallo

Mijn naam is Saga, ik ben een halflinger merrie van 18 jaar oud . Ik ben een alfa merie ,de leider van een groep en heb een enorme wijsheid in mezelf . Ik sta er en ben graag rustig op en met mezelf . Dit is ook zeer belangrijk als alfa merie , je hebt de taak om de kudde veiligheid te bieden en op tijd ook correctie invoeren  waar dit nodig is . Al is het zeer belangrijk dat een ieder voor zichzelf zorgt, wij paarden zijn kudde en vluchtdieren dus leven erg volgens ons instinct er word op zeer kleine singalen gelet en gevoeld naar elkaar . Daarom begrijp ik ook uiterst goed mensen . Ze gebruiken soms te veel hun mond en te weinig letten ze op lichaamssingalen . ben jij klaar om dit met mij te gaan ontdekken ?

Henkie

Hallo

Mijn naam is Henkie, ik ben een 12 jarig halflinger ruin . Speelsheid en vrolijkheid leven enorm in mij ,dat deel ik graag met anderen. Als je met mij op een respectvolle manier omgaat kunnen we samen heel wat ontdekken . Ik ben een paard dat mag leren dat ik ook alleen krachtig mag zijn , we zijn dan ook kudde dieren wat inhoud dat ons instinct hier erg op gebasseerd is . Dus dat is oefenen voor mij . Maar weet je , ik ben er van overtuigd dat ik er kom , jij ook ?

Tine Embrechts

Universeel levens  coach en equitherapeut

 

Hallo,

Laat me mij aan jou voorstellen, ik ben Tine Embrechts, geboren op 5 juli 1978 te Turnhout.

Mijn gezin bestaat uit een samengesteld gezin van mezelf, mijn man Roel en mijn 2 zonen Daan en Dieter.

Mijn grote passie is sinds jongs af aan paarden en ik heb een grote interesse in het welzijn van de mens.

 

Tijdens mijn jeugdjaren heb ik personenzorg gestudeerd in het HIVSET, met als 7de specialisatiejaar zorg voor bejaarden en mensen met een handicap. Wat had ik graag na mijn 6de jaar gestart met iets in verband met psychologie. Helaas waren de mogelijkheden toen anders en beperkte ik mezelf hier ook in. Toch heb ik tijdens de vele jaren in de zorg heel wat ervaringen, waaronder mensenkennis, opgedaan.

Al doende leert men en dit is heel toepasselijk als je dag in dag uit in verschillende gezinssituaties terecht komt.

Na vele jaren van paardrijden en paarden verzorgen ben ik de 2 jarige opleiding tot equitherapeute gaan volgen op hippocampus te Soerendonk (Nederland). Deze opleiding bracht mij enorm veel diepgang in het welzijn/psyche van het paard en wat een enorme meerwaarde dit dier kan hebben op de mens. Dit gevoel was zeer herkenbaar in mezelf, maar dan heel onbewust. Door de opleiding werd me alles veel duidelijker en kon ik mezelf hier ook meer en beter in gaan ontwikkelen.

Diezelfde periode ben ik ook de 3 jarige opleiding voor integratieve psychologie bij P&P Consult (Philiph Francken) te Zoersel gestart. Hier maakte ik ook mijn droom die ik links had laten liggen waar. Om te kunnen starten als equi-therapeut was er ook een gegrond hoofdberoep nodig om mensen te kunnen begeleiden. Het was hard werken, buiten mijn studie waren er dan ook nog mijn gezin en paarden en mijn job als verzorgende. Ik had na die jaren dan ook een heel voldaan gevoel om afgestudeerd te zijn en aan de slag te kunnen.

Na enkel jaren voelde ik dat er meer inzat , bepaalde dingen klopte niet helemaal en toeval of niet  ik botste op een advertentie van B-one coaching via Facebook en begon die te lezen. De woorden die ik las bevestigden heel mijn gevoel, puzzelstukjes vielen in elkaar. Daarentegen, het echt begrijpen deed ik tijdens de confrontatie met mezelf gedurende de gehele opleiding.

Deze 3 jarige opleiding als B-one coach is momenteel nog lopende. Ik bevind mezelf in het 2de opleidingsjaar.

 Dankzij heel hard werken aan mezelf en mijn inzichten ben ik er nu gelukkig achter gekomen waar vele van deze gevoelens en pijnen vandaan zijn gekomen. Het is niet zomaar over één nacht ijs gegaan. Het is een heel proces geweest van vallen en opstaan gedurende een ganse periode. Laat ik stellen dat het nooit ophoudt, want we kunnen altijd wel dichter bij onszelf komen, maar de afstand die steeds kleiner wordt geeft toch een wonderbaarlijk gevoel.  

 

En hier sta ik dan als een, zoals ik het zelf noem, herboren mens die alle inzichten als coach en equi-therapeut wil verderzetten, want ook jij kan, als je dit wil, een nieuw mens worden. 

Ik sta steeds open om tot nog meer verdieping in mezelf te komen!!!

Dit moet een heel realistisch beeld voor iedereen zijn. Men kan steeds nieuwe dingen leren, blijven openstaan is de boodschap. Alles is aanwezig in het universum, het is enkel jij die het tegenhoudt en er niet klaar voor bent om het te nemen/ontvangen/zien/ontdekken.

 

Ik wens eenieder veel liefde en succes toe op zijn pad,

 

Tine Embrechts